Nå som jeg er halvveis inn i andre året på en bachelor i bedriftsøkonomi ved Kingston University London er jeg glad for at jeg valgte dette studiet på nettopp denne skolen, forteller Kamilla H. Risanger.

Tekst: Kamilla H. Risanger

Jeg søkte på en del forskjellige skoler, både i Norge og i Storbritannia. Når valget skulle tas var jeg usikker på om jeg skulle vektlegge faglig anerkjennelse eller lokasjon og studiemiljø. Kingston University er i britisk målestokk et middelmådig universitet, men beliggenheten og miljøet var nøyaktig det jeg ønsket meg. Med kort avstand til London sentrum og Heathrow, idylliske omgivelser, store grøntområder og et aktivt studiemiljø ble valget enkelt.

Buckingham Palace.

 

Helt grei skolevei!

Med Stephen Keen som leder

Faglig har skolen absolutt ikke skuffet. De fleste foreleserne er engasjerte, opptatt av å inspirere, og faglig dyktige. Skolen ledes av Stephen Keen, som i følge finansavisen City A.M. er den tredje mest innflytelsesrike økonomen i Storbritannia. Skolen tilbyr en solid utdannelse i økonomi, men fokuserer på å sette teori i kontekst av realiteter, og å se økonomi som et skapt system som kan utformes og endres fremfor som et satt system som bare kan observeres.

Foto: Kingston University.

Dialog med lærerne

Som studentrepresentant har jeg jevnlig dialog med lærerstaben og fikk være med på det halvårlige fagmøtet sist høst. Jeg er glad for at jeg tar en utdannelse hvor professorene lytter til studentene, ønsker å inspirere, og utfordrer oss til å forstå fremfor å pugge. Som en professor sa for noen dager siden: ”Hvis vi forventet at dere bare skulle pugge lærebøkene hadde det vært en fornærmelse mot dere.” Vi skal tross alt ikke bare lære om økonomi – vi skal bli økonomer.

De mest effektive studieøktene tar jeg på denne lesesalen, helst etter at de fleste andre har dratt hjem for dagen.