Er du interessert i diplomati og internasjonale relasjoner og ønsker et annerledes og spennende studieopphold bør du sjekke ut Moscow State Institute of International Relations. MGIMO University er den diplomatiske skolen av Utenriksdepartementet i Russland og er den eldste og mest anerkjente skolen i landet for studier i internasjonale relasjoner og diplomati.

Studer internajonale studier ved MGIMO

Moscow State Institute of International Relations, MGIMO (Московский государственный институт международных отношений) ble grunnlagt i 1944 og er tilknyttet det russiske utenriksdepartementet.

MGIMO har 6000 studenter og hvert år mottar mer enn 1000 tusen nye studenter, fra alle hjørner av Russland og fra mer enn 60 land. MGIMO tilbyr et bredt spekter av programmer, blant annet internasjonale relasjoner, statsvitenskap, internasjonal jus, økonomi, journalistikk, business administrasjon og energipolitikk. I tillegg kan du velge mellom 56 ulike språkstudier.

Se en promoteringsvideo av MGIMO

Moskva

Til venstre på bildet ser du Kremlin, et historisk festningsverk midt i Moskva. Navnet brukes også for å referere til den russiske regjering. Hvis du vil lære mer om russisk politikk, er Moskva stedet! (Foto: Harry Popoff)

Bachelor

På bachelornivå kan du ta en fireårig B.A. i Gouvernment and International Affairs.

Master

MGIMO tilbyr flere programmer på mastergradsnivå:

Det finnes også flere Dual Master Degree Programs i samarbeid med universiteter verden over.

Forelesning på MGIMO

Forelesning på MGIMO (Foto: MGIMO)

Opptakskrav og søknadsprosess

  • Vitnemål fra videregåendeskole, ingen spesifikke fag- eller karakterkrav.
  • IELTS test (International English Language Testing Service) akademisk test med en total score på 6,0 og 5,5 i hver av komponentene. Alternativet er TOEFL- test (Test Of English as a Foreign Language) med et minimum score på 80 og 20 i hver av de fire deler.
    Du kan lese mer om språktester på ANSAs nettsider.
  • CV
  • Motivasjonsbrev
  • Akademisk og/eller profesjonelle referanser er også påkrevd
  • Kvalifiserte søkere vil bli invitert til et videointervju via e-post hvis nødvendig.

Moskva

Solnedgang ved Moskvaelven. (Foto: Mariusz Kluzniak)

Søknadsfrist

Søknadsfristen er 31. august.

Lære russisk

MGIMO tilbyr et ett-årige program i russisk. Som en unntaksordning gir Lånekassen støtte til to forberedende språksemestre i Russland dersom du planlegger å ta hele graden din i landet. Les mer på Lånekassens sider om språkopplæring i Russland og Kina.

Moskva

Mosvka er en storby i stadig vekst. (Foto: Andrey)

Skolepenger

350.000 RUR per studieår (ca. 72.000 NOK).

Kontaktperson ved MGIMO

Yan Vaslavskiy, direktør for School of Government and International Affairs ved MGIMO - universitetet y.vaslavskiy@inno.mgimo.ru 

Bannerfoto: Mariano Mantel