Malta består av en gruppe øyer sør for Italia, og er med sine 420 000 innbyggere et av verdens minste land. Du kan studere på engelsk på Malta, og skolepenger for de fleste studier er lave. De fleste utdanninger finner du på University of Malta.

Malta består av øyene Malta, Gozo og Comino, og hovedstaden er Valletta som ligger på UNESCOS verdensarvliste. Det er i dette området du finner de fleste universitetene og lærestedene. Malta er et av de mest tradisjonelt katolske landene i Europa og de katolske verdiene står høyt. Økonomien er langt på vei basert på finansvirksomhet og casino-drift; svært mange nettspillselskaper har base på Malta.

University of Malta er det største av disse med sine 11 000 studenter, hvorav 1000 av er internasjonale studenter.

Billige studier
Sammenlignet med mange andre engelsktalende land, er det relativt rimelig å studere i Malta. Ved University of Malta er skolepengene på 600 EUR i året. 

Språk
Befolkningen er opprinnelig maltesisktalende, men engelsk er det andre offisielle språket. Har du lyst til å lære deg flytende engelsk ved siden av studiene, kan Malta være et godt alternativ.

 

Undervisningsspråk
Hovedsaklig engelsk 

Søknadsfrist
University of Malta har søknadsfrist 21.juli i 2022

Opptakskrav
På denne nettsiden finner du opptakskravene for norske søkere til University of Malta

Finn studiesteder

Utdanningsdepartementet i Malta har liste over høyere utdanningsinstitusjoner.

University of Malta er den største statlige utdanningsinstitusjonen. Her går de fleste kursene på engelsk. 

Søknadsfrist

Søknadsfristene kan variere med fag og lærested. Søknadsfristen for de fleste studier ved University of Malta er 20. juli (2017).

Unntaket er medisinstudier, der fristen er 15. mars (2017). Fag og programmer med opptakstester kan ha andre frister; sjekk universitets nettsider for å finne ut om dette gjelder ditt fag.

Bachelorgrad

Det kreves søknadsavgift; den varierer etter hvilken type vitnemål man har fra videregående. Søkere med IB-vitnemål betaler en lavere sats. For studier som ikke er innenfor medisin kan man også søke etter fristen, mot (veldig mye) høyere gebyr, avhengig av forsinkelsen.

Søknad:

Du søker direkte til universitetet med nettbasert søknad.

Søknadskrav:

-Vitnemål fra høyere utdanning.

-Språktest: TOEFL eller IELTS. Se University of Maltas språkkrav her. Det kreves en høyere score for å søke på mastergradsstudier kontra bachelorgradsstudier. Det kan gjelde egne regler for medisinstudier; ta kontakt med universitetet for å forhøre deg nærmere.  

-Maltesisk: Om du skal søke på medisinstudiet, og ikke kan dokumentere kunnskaper i maltesisk, må du melde deg opp til kurs i Medical Maltese på University of Malta. Selve medisinstudiet går på engelsk; maltesisk benyttes med pasienter.

-Spesielt om medisinstudier på Malta:

Ta kontakt med University of Malta for å sjekke om du oppfyller opptakskravene. Ikke alle norske vitnemål godkjennes for opptak til medisinstudiet. 

Vær oppmerksom på at for å kunne bli autorisert som lege i Norge etter studier på Malta, må du gjennomføre 1-2 år med turnustjeneste i Malta før du kan søke deg til spesialisering i Norge.

Mastergrad

Her kommer informasjon om mastergrader på Malta. Du finner informasjon på universitetenes nettsider i mellomtiden.

Utveksling
Finansiering

Det er skolepenger på Univeristy of Malta. For generelle kurs ligger 1 års fulltidsstudier på 400 euro/år (2017). For prisen på medisinstudier, ta kontakt med universitetet direkte. Enkelte fag kan også ha «bench fees» på betraktelig mer. 

Lånekassen gir støtte til de felste utdanninger i Malta. 

Les her for å få mer informasjon om hva du kan få i stipend og lån.

 

Visum

Norske statsborgere trenger ikke å søke om visum for å oppholde seg på Malta.

Praktisk informasjon

Her finner du oversikt over flere ofte stilte spørsmål om studier i utlandet: www.ansa.no/studier-i-utlandet/for/faq-studier-i-utlandet/

Foto: Jan Gosmann