Øya Kypros er delt i en gresk kypriotisk og en tyrkisk kypriotisk del. Offisielle undervisningsspråk er gresk og tyrkisk. Flere universiteter tilbyr undervisning på engelsk.

 På Kypros har de fireårige bachelorgrader og toårige masterprogrammer. Studieåret er delt opp i to semestre og går fra september til mai.

 

Finn studiesteder

Den greske delen av Kypros har fem offentlige og tre private universiteter.

Bruk søkemotoren Study in Cyprus for å finne fram til alle. Gå inn på lærestedenes sider for å lese nærmere om studiene. 

Søknadsfrist

Kommer!

Bachelor

Du søker direkte til skolen du vil gå på. Søknadsskjema og opptakskrav finner du på skolens nettsider.

Opptakskravene varierer, men vanlige opptakskrav er:

Master

Opptakskrav

Opptakskravene finner du på universitetenes hjemmesider. Du må vanligvis ha en bachelorgrad innenfor samme fagområde for å kunne søke. Det er også vanlig med anbefalingsbrevmotivasjonsbrev og språktest. All dokumentasjon må være oversatt til undervisningsspråket ved universitetet. 

Språktest

De fleste lærestedene på Kypros krever at du kan dokumentere dine språkkunnskaper i det språket det undervises i. Undersøk alltid direkte med skolen hvilken test du må ta. 

Du kan lese om språktester  her

 

Utveksling

Du kan ta en del av din norske utdanning på Kypros gjennom en utvekslingsavtale ved ditt norske lærested. Ta kontakt med ansvarlig for studieprogrammet du går på eller med internasjonalt kontor ved lærestedet ditt for å finne ut hvilke utvekslingsavtaler som finnes.

Utveksling utenom avtale

Det er også mulig å dra på utveksling selv om ditt norske lærested ikke har utvekslingsavtale dit du vil.Ta direkte kontakt med skolen du ønsker å søke deg til på Kypros og hør om de kan ta deg inn som "guest student" eller "free mover" for et semester eller et år.

Godkjenning

For at fagene skal godkjennes i utdanningsplanen din må ditt norske lærested forhånds- og ettergodkjenne fagene.

Stipend

Det kan være mulig å få ekstra stipend dersom du reiser på utveksling via Erasmus+

Les om Erasmus+ på ANSAs nettsider

 

Finansiering

Skolepenger for mastergrader ligger på mellom 5-10 000 EUR.

Les om finansiering fra Lånekassen på ANSA.no.

Visum

Du trenger ikke visum for å studere i den greske delen av Kypros.

Foto: Sergey Galyonkin