Lær deg italiensk i Italia! Lånekassen støtter språkkurs i italiensk i inntil ett år ved universiteter og språkskoler.

Hva er mulig med støtte fra Lånekassen?

  • Du kan søke om et språkstipend til et forberedende språkkurs i italiensk, dersom du skal studere på italiensk.
  • Du kan ta et lengre språkkurs i Italiensk, hvis du planlegger å starte på en gradsutdanning i Italia.

Kort språkkurs

Du kan søke om språkstipend fra Lånekassen (22 674 NOK) hvis du har kommet inn ved et godkjent italiensk lærested, skal studere på italiensk, og trenger et kortere språkkurs i forkant av studiene.

Kurset må vare i minst fire uker og du må ha minimum 15 undervisningstimer i uken. Dette alternativet er også aktuelt for deg som skal på utveksling fra et norsk lærested.  

Lengre språkkurs

Ønsker du å ta hele utdanningen din i Italia kan Lånekassen gi deg støtte til lengre språkkurs, også kalt språklig tilrettelegging. Du kan få støtte fra 3 til 12 måneder.

Kurset må tas på et universitet eller en offentlig godkjent språkskole. Opplæringen må være på fulltid med minimum 15 undervisningstimer per uke og vare i minst tre måneder. Språkkurset må avsluttes med en språktest som teller ved opptak til høyere utdanning (CILS/CELI).

For å få støtte må du planlegge høyere utdanning som gir rett til støtte fra Lånekassen i det landet du skal ta språkkurset, eller utveksling (delstudier) i det landet. Du trenger ikke å ha fått opptak til videre utdanning for å få støtte. Det er nok med en egenerklæring fra deg som viser hvilken utdanning du planlegger etter språkkurset.

Hvor kan jeg lære italiensk?

Det italienske kulturinstitutt har utfyllende informasjon om språkkurs i Italia. Du kan ta språkkurs ved et universitet, eller ved en nasjonalt godkjent språkskole. Det finnes også to språkuniversiteter i Sienna og Perugia der du kan ta språktestene CILS og CELI.

Reise gjennom en norsk agent

Flere norske agenter samarbeider med språkskoler i Italia:

Hva er en agent? Les mer på vår informasjonsside om agenter.

Brosjyre fra Fremmedspråksenteret: Fokus på språk, Italiensk i verden