Göttingen har et svært stort utvalg av studieretninger. Her kan man studere alt fra økonomi, språk, historie eller politikkvitenskap til realfag og medisin. Universitetet er spesielt kjent for å være gode på realfag og for å ha mange nobelprisvinnere blant tidligere studenter.

Hva studerer du, og siden når? Hvorfor valgte du dette studiet?

Jeg studerer politikkvitenskap (statsvitenskap). Jeg har bodd her i ett år nå, og skal i gang med andre året i bachelorgraden. Det ble politikk fordi det er et spennende fag der man også får lære om samfunnet vi lever i!

Hvilke andre universiteter finnes det der?

Bortsett fra Georg-August-Universität, finnes også Private Hochschule Göttingen.

Funfact om universitetet: 

Hver gang noen tar en doktorgrad, blir de kjørt i tralle til statuen av «Gänseliesel» i sentrum. Her må de klatre opp på statuen og kysse henne!

Hvordan er det å bo i Göttingen?

Göttingen ligger mellom Hannover og Kassel, nesten så sentralt i Tyskland som det går. Det tar 3-4 timer med tog til Berlin og omtrent like lenge til Hamburg. Byen har litt over 100 000 innbyggere, hvorav nesten 30 000 er studenter – en skikkelig universitetsby, med andre ord!

Les mer om å bo og leve i Tyskland.

Hvordan er det å bo der? Lett å finne leilighet etc.?

Det er en ganske liten by, men langt ifra kjedelig – til det er det for mange studenter her. Det aller beste fremkomstmiddelet er sykkel, og det bruker de aller fleste også. Boligmarkedet er ganske presset, så det er lurt å begynne tidlig med å lete etter leilighet før man flytter.

Severdigheter & kule ting å oppleve!

Studentteateret er et av de største i Tyskland, med gjennomgående program hele året – verdt et besøk! Den botaniske hagen er også helt utrolig fin, i tillegg til det svært moderne hovedbiblioteket.

Hva er det beste med å studere der du studerer?

At det er så mange studenter her. Det er alltid liv her, særlig på på varme sommerdager når alle griller på campus og spiller «Flunkyball»! Kantina ved universitetet er over gjennomsnittet god. Der får man varm mat fra midt på dagen til kvelden for en svært billig penge.

Hvordan var søknadsprosessen? Spesielle opptakskrav?

Siden jeg begynte tidlig med å sende e-poster og forhøre meg om opptakskrav, gikk det ganske knirkefritt. For å studere på tysk må man enten ta DSH-testen ved universitetet eller ta C2-testen ved Goethe-instituttet. For å studere sport må man ta en praktisk test.

Søknadsveiledning til studier i Tyskland.

Utfordringer under studiet?

Å skrive oppgaver er en utfordring, men det går hvis man vil! Eksamenene er mye kortere enn de er i Norge. Her varer de vanligvis ikke mer enn 90 minutter, noe jeg trengte litt tid på å bli vant til.

Hvorfor burde studenter fra Norge velge din by som studiested?

Det er en fin by, der det er svært godt tilrettelagt for å være student! Dessuten ligger universietetet høyt oppe på rankinglistene .

Tre ord som beskriver studiestedet

Koselig, studentvennlig og sentralt!