Ved Universität Rostock kan du studere bl.a. medisin, men også lærestudier, filosofi og økonomi. Byen oppsummeres som lokal, billig og koselig!

1. Kort om Universität Rostock 

Hva tilbys av fag og studieretninger? Hvilke fag er populære og hva er universitetet kjent for?  

Det tilbys bla. human og tannmedisin samt mange lærerstudier, filosofi og selfølgelig økonomi og de fleste naturfag. Siden byen ligger ved kysten finnes flere studier som har med havet å gjøre. Du kan f. eks. om du studerer biologi jobbe med seler. 

Hvilke andre universiteter finnes det der (de største) 

HMT Rostock er høyskolen for musikk og teater. Der studerer kjempe mange flinke musikere fra hele verden! Det gjør at Rostock har et stort utvalg av små, intime konserter. 

Hva studerer du, og siden når? Hvorfor valgte du dette studiet? 

Jeg studerer medisin og har gjort det siden høsten 2011. Jeg valgte medisin fordi jeg vil jobbe med både naturfag og mennesker på en gang.  

Funfact om Universität Rostock

Universitetet ble grunnlagt allerede i 1419 og har dukket opp på flere lister over de vakreste 100 universitetene i verden. Om du vil studere medisin ble jeg fortalt at dette er byen som det er enklest å få plass ved i Tyskland. Og det virker som at det stemmer om du putter den som førstevalg!  

2. Selve byen: Rostock 

 

Rostock er en ganske liten by i tysk målestokk med ca. 200.000 innbyggere. Byen ligger i bundeslandet MV og er den største byen der. Den ligger helt oppe ved kysten til Østersjøen, nord-øst i Tyskland. Byen er bare 2 timer fra både Hamburg og Berlin. 

Hvordan er det å bo i Rostock?

Rostock er en by som det er kjempe enkelt å komme seg fram i. Med sykkel er du hvor enn du trenger åre på maks 15-20 minutter. Som i alle studentbyer er det ikke så greit å finne seg sentral leilighet på starten av semesteret, men mange flytter til billigere strøk rstog flytter eventuelt senere inn til sentrum. 

Severdigheter & kule ting å oppleve i Rostock:

Den lille bydelen Warnemünde og stranden rett ved er et must. Og tar det bare to timer med ferge til Danmark!  

3. Dine erfaringer som student 

Hva er det beste med å studere i Rostock?  

Vi har en stor handlegate med alt du trenger, i tillegg til mange små, koselige og unike butikker og spisesteder. Om du er interessert i økologisk og vegansk mat er Rostock stedet å bo! I tillegg finnes det masse billige språkkurs og sporttilbud som man kan ta del i som student. 

Hvordan var søknadsprosessen? Spesielle opptakskrav?  

For åke paa medisin må du gå via hochschulstart.de. I Rostock er det sånn at om du har gode nok karakterer blir du invitert til en samtale med to professorer, og om det går bra (i min årgang gikk det bra for alle som tte opp) så får du tilbudt plass. Din karakter her blir forresten forbedret om du har gode karakterer i naturfag, men det er ingen krav om å ha hatt noen spesielle fag (kjemi, fysikk...) slik som i Norge. 

Utfordringer under medisinstudiet? 

Medisin er tøft, ingen tvil om det. Om det ikke er noe du virkelig vil, så anbefaler jeg det ikke. Men ikke bli demotivert, det er fullt mulig, og etter de to første årene er det veldig mye mer avslappet! 

Hvorfor burde studenter fra Norge velge Rostock som studiested?  

Du kan kjøpe brunost, Norvegia og Jarlsberg paa butikken om du har hjemlengsel, men det er ikke så mange nordmenn her at du ender opp med å bare bli «en av de norske». Du kommer til åbli veldig godt integrert og lære deg tysk kjempebra. 

3 ord som beskriver studiestedet 

Lokalt, billig, koselig.