TUD tilbyr det aller meste, men er dog et teknisk universitet og er mest kjent for sine ingeniørstudier og andre tekniske fag. Dresden har også et veldig bra medisinstudium som har fått flere og flere søkere for hvert år.

Hva studerer du?

Jeg har studert medisin siden 2010. Det er veldig stas å få jobbe med mennesker og menneskekroppen. Har alltid interessert meg for menneskekroppen og ville forstå hvordan den fungerer som helhet.

Hvordan er Dresden som studieby?

Dresden er en middels stor by med i overkant av en halv million innbyggere. Dresden er hovedstaden i Sachsen, helt øst i Tyskland.

Hvilke andre universiteter finnes det i Dresden?

Hochschule für Technik und Wirtschaft Dresden og Hochschule für Bildende Künste Dresden.

Hvordan er det å bo der? Lett å finne leilighet etc.?

Dresden er et veldig bra sted å bo. Spesielt i Neustadt finner man veldig mange studenter, kunstnere og forøvrig oppegående folk. Det hersker en herlig og god stemning i Neustadt. Hvis man leter litt har man veldig gode sjanser for å finne en flott leilighet eller bokollektiv, men beregn gjerne god tid da boligmarkede blir mer og mer presset. Dresden er også en veldig attraktiv by prismessig da byen har et av de lavere prisnivåene i Tyskland.

ANSAs bo og leve-veiledning for Tyskland.

Severdigheter & kule ting å oppleve:

Elben renner tvers gjennom byen og deler den i Altstadt og Neustadt. Altstadt er den historiske bydelen og er stedet for alle severdighetene som f.eks Frauenkirche, Semperoper, Brühlsche Terrasse etc. I Altstadt har man også veldig gode shoppingmuligheter. På motsatt side av Elben finner man Neustadt; stedet med alle kaffene, barene, småbutikkene og generell god stemning. Midt mellom Neustadt og Altstadt, langs Elben, finner man Elbufer – Elbebredden: To brede og grønne elvebredder på hver side av elva som fungerer som byens pusterum – perfekt for grilling og kos (eller jogging...).

Dine erfaringer som student

Jeg synes Dresden har en veldig bra størrelse, stor nok til å ha et mangfoldig kulturliv, men ikke for stor slik at studentmiløet blir så veldig utvannet. Det beste med Dresden er Neustadt. Det er en fantastik mangfoldig og inkluderende bydel hvor det alltid hersker en behagelig og god stemning. En annen fordel med å studere i Dresden er at man har gode turmuligehter. Sächsische Schweiz, sandsteinsfjellene langs Elben, befinner seg bare en liten togtur unna (30 min) og byr på storslått natur. Dresden ligger også veldig sentralt i Europa og man er i Praha eller Berlin innen to timer.

Hvordan var søknadsprosessen? Spesielle opptakskrav?

For medisinstudiet er det et sentralt opptak via www.hochschulstart.de  som er Tysklands samordna opptak.

Utfordringer under studiet?

Medisinstudiet i Tyskland består av en preklinisk og en klinisk del. Den Prekliniske delen avsluttes med 1. statseksamen (Physikum). Det var noe herk, men absolutt verd det!

Hvorfor burde studenter fra Norge velge Dresden som studiested?

Fordi Dresden tilbyr kultur og mangfold uten å være for anonym og gigantisk. Universitetet har også et godt rykte og opprettholder dette med gjennomgående høy faglig kvalitet.

Tre ord som beskriver Dresden

Passe stor, Neustadt, Elbe.

 

Bannerfoto: Frank Hamm