Julius Maximilians Universität i Würzburg er et stort universitet med mange studieretninger. Juss og økonomi fakultetene er av de største og mest populære. 

Med nye moderne laboratorier og undervisningsfasiliteter er kjemi og farmasi også veldig populære studieretninger, og trekker studenter fra hele verden. Universitet er blant annet ledende innen infeksjonsforskning, og senteret for infeksjonsforskning har hjulpet til å sette universitet på kartet internasjonalt.

Hva studerer du?

Jeg har studert Det moderne Kina ved universitetet i Würzburg siden høsten 2013. Kina er et land som blir mer og mer aktuelt, og det er behov for kunnskap om den stadig voksende økonomien, og instituttet i Würzburg er et av de beste i Europa. Det er ikke et klassisk sinologistudie slik man kjenner det fra andre universitet, men det fokuserer på dagens samfunn, med stor vekt på økonomi og politikk.

Funfact om universitetet: 

Mange berømte vitenskapsmenn har studert ved universitetet i Würzburg; universitet kan skilte med hele 14 nobelprisvinnere, deriblant Wilhelm Conrad Röntgen, som oppdaget røntgenstrålene her i 1895.

Hvordan er det å være student i Würzburg?

Würzburg ligger helt nord i Bayern i Unterfranken. Fra Würzburg kommer man seg lett rundt med tog, de nærmeste store byene, Nürnberg og Frankfurt ligger 1 til 1,5 time unna, og München ligger kun 2-3 timer unna. Byens innbyggertall ligger på rundt 130 000, hvorav nesten 30 000 er studenter. Den regnes, ved siden av blant annet Heidelberg, Tübingen og Göttingen, som en av de klassiske universitetsbyene i Tyskland.   

Hvordan er det å bo i Würzburg? 

Som i de fleste tyske universitetsbyene er boligmarkedet presset, det er derfor lurt å starte boligjakten så tidlig som mulig.

Würzburg har en veldig konsentrert bykjerne, det meste er innenfor gang- og sykkeravstand. I tillegg er det lett å ta seg fram med kollektivtransport, som er inkludert i semesteravgiften på ca. 100 Euro.

Severdigheter & kule ting å oppleve i Würzburg:

Würzburg er en gammel middelalderby med mye flott arkitektur. Festung Marienberg, Alte Mainbrücke, Schloss Steinburg og det gamle residenspalasset til erkebiskopen (som er oppført på verdensarvlisten) er alle verdt et besøk. Würzburg er en del av vindistriktet Unterfranken. En spasertur i vinmarkene som omkranser byen er en flott opplevelse.

Les mer om å bo og leve i Tyskland.

Hva er det beste med å studere der du studerer?

Studentmiljøet i Würzburg er mangfoldig, med studenter fra hele Tyskland, samt et internasjonalt studentmiljø. Dette gir en unik mulighet til å knytte kontakter på tvers av mange landegrenser. 

På universitetet finner du også et godt og variert fritidstilbud, med noe for en hver smak.

Hvordan var søknadsprosessen? 

Opptakskravene er som ved alle andre læresteder i Tyskland; enten nivå 2 på DSH- prøven, eller et C2- sertifikat er påkrevd. Det kan du også ta ved språksenteret til universitetet, som tilbyr både halvtårs- og en måneds kurs i tysk.

Les mer om søknadsprosessen til studier i Tyskland.

Utfordringer under studiet?

Studiekulturen er litt annerledes, den vil i starten oppleves som litt mer konservativ enn i Norge, oppmøte er blant annet et kriterium for eksamensdeltakelse ved mange studier. På den andre siden venner man seg fort til dette.

Hvorfor burde studenter fra Norge velge din by som studiested?

Høyt faglig nivå, gode fasiliteter, flott campus i landlige omgivelser på høyden over byen eller fint beliggende i sentrum, samt hyggelig studentmiljø.

Tre ord som beskriver studiestedet

Internasjonalt, sosialt, inspirerende.