Høyskolen tilbyr flere ledelsesfag både på bachelor- og masternivå innen luftfart, hotel, turisme og event og markedsføring. De mest populære linjene er hotelledelse og luftfartsledelse.

IUBH står for International University of Applied Sciences School of Business and Management Bad Honnef Bonn og skolen ligger i byen Bad Honnef, Nordrhein-Westfalen i nærheten av Bonn.

IUBH er den eneste høyskolen/universitet i Bad Honnef, men det finnes andre universiteter i de nærliggende byene som Bonn og Køln.

Hva studerer du?

For øyeblikket er jeg i sluttfasen av mitt masterprogram innen International Managment med spesialisering i markedsføring. Jeg startet på programmet forrige sommer, men har vært på IUBH siden mars 2011, ettersom at jeg tok en dobbel bachelor grad innen International Hospitality Management på samme sted. Jeg valgte opprinnelig skolen for bachelor programmets spennende oppbygging, gode rykte, veksling- og praksismuligheter og mulighet til å ta både B.A og B.S grad. Videre tilbyr skolen klasseromsundervisning på engelsk med språkopplæring innen tysk (obligatorisk for ikke tyskere), fransk, spansk, italiensk, russisk, arabisk, osv. Jeg valgte å fortsette på IUBH grunnet gode tilbud fra skolen og tilretteleggelse for å raskt kunne fortsette med mastergrad uten å ta nye inngangstester (GMAT, TOEFL osv).

Funfact om universitetet: 

Skolen er bygget delvis i et gammelt slott.

Hvordan er det å bo i Bad Honnef?

Bad Honnef er en liten Rhein-riviera-by i Nordrrhein-Westfalen med ca. 25000 innbyggere i nærheten av Bonn og Køln.

Områdetet tilbyer uslåelige natur og sportsmuligheter, med fjell, skoger, Rheinen og milevis med sykkel og gangvei. Byen har mye sjarme og et deilig klima som vanligvis holder varmere temperatur og har kortere vintere enn i Norge. Bad Honnef er et hyggelig og trygt sted å begynne sin utenlandsopplevelse, men selve byen og utelivsmulighetene her kan fort bli litt liten. Derfor er byens plassering i forhold til andre storbyer som Köln, Amsterdam, Brussel, osv perfekt. Videre er det også veldig gunstig sted for å besøke andre steder i Europa, enten via alt fra bil til fly.

Bomuligheter er det mange av, og skolen tilbyr også leiligheter, men jeg anbefaler å bo i nærheten av universitetet, ettersom at byen er noe sentrert rundt denne.

Les mer om å bo og leve som student i Tyskland.

Hva er det beste med å studere i Bonn?

Godt miljø, god undervisning og utforming av program med mye utveksling og praksis.

Hvordan var søknadsprosessen? Spesielle opptakskrav?

Internationale studenter/søkere blir tettoppfulgt av skolens rådgivere og hele søknadsprosessen går veldig enkelt. Man søker direkte til skolen og kan søke hele året med to forskjellige oppstarts muligheter, i mars eller september. Skolen er dekket av lånekassen og generell eksamen atrium med intervju og vedlagt TOEFL eller IELTS er nok for å komme inn. Engelsktestene kan eventuelt taes etter startet studium og man kan supplementere mindre godt karaktersnitt ved å ta oppgangsprøver på skolen.

Slik søker du til studier i Tyskland.

Utfordringer under studiet?

Lite negative utfordringer under studiet, men det kan alltids være en prøvelse at ikke alle tyskere forstår like mye engelsk. Derfor, om man er lite vandt med tysk, kan det på starten være litt vanskelig å gjøre seg forstått utenfor universitetet.

Lyst til å lære tysk?

Hvorfor burde studenter fra Norge velge din by som studiested?

Det er et hyggelig og sentralt sted som tilbyr mange gode muligheter og en super løpebane for en internasjonal karriere.

Tre ord som beskriver studiestedet

Internasjonalt miljø, aktiv klasseromsundervisning, spennende studieprogram.