University of Mannheim ligger i byen Mannheim i Tyskland. Skolen tilbyr et bredt spekter av studieretning, jus, økonomi og samfunnsvitenskap. Skolen er veldig høyt verdsatt når det kommer til økonomi og jus.

Hvilke andre universiteter finnes det i Mannheim?

Det er ingen andre universiteter i selve Mannheim. Nærmeste blir University of Mannheim, som er nok et prestisjefylt universitet

Hva studerer du?

Jeg studerer siste året på en bachelor i Internasjonal Markedsføring. Dette valgte jeg fordi markedsføring var noe som interesserte meg i utgangspunktet, i tillegg ved denne studieretningen fikk jeg muligheten til å tilbringe hele siste året på bacheloren i utlandet.

Funfact om University of Mannheim: 

I tillegg til at undervisningen foregår i et slott, var det her tidligere ANSA-president Trygve Hegnar tok sin siviløkonom tittel!

Les mer om ANSA.

Hvordan er det å bo i Mannheim?

Mannheim ligger vest i Tyskland, en halvtime med tog fra Frankfurt. Noen timer i tog kan ta deg til alt fra Paris til Munchen. Selve Mannheim har i underkant av 300 000 innbyggere, men er en veldig utypisk tysk by, noe man merker når man reiser litt rundt.

Byen er bygd opp som en kvadrat siden byen er blitt bombet sønder og sammen flere ganger. Noe som er spesielt artig er at inne i kvadraten har de ikke gatenavn, der går det på bokstaver og tall, f.eks. O7, 12. Jeg var så heldig å finne boplass før jeg reiste ned hit, men det tok ikke lange tiden å finne boplass for de som ikke hadde ved avreise.

Les mer om å bo og leve i Tyskland.

Severdigheter & kule ting å oppleve:

Byen har et av Tysklans beste ishockeylag som spiller sine hjemmekamper på SAP arena med en fantastisk atmosfære, nemlig Mannheim Adler. I tillegg har byen håndballag hvor vår egen Trygve Hegnar var den første norske spilleren til å spille i toppdivisjonen dere. Selve slottet hvor noe av undervisningen foregår, er det et museum jeg anbefaler på det sterkeste å sjekke ut. I tillegg har byen mye spennende arkitektur å by, noe som blir forklart i detaljer hvis man benytter muligheten til å melde seg på sightseeing.

Hva er det beste med å studere i Mannheim?

Skolen har en høy andel internasjonale studenter, noe som gir deg en unik mulighet til å bli kjent med studenter fra hele verden

Hvordan var søknadsprosessen? 

Siden jeg kom fra BI som er samarbeidsskolen til Mannheim, så vet jeg ikke hvordan det fungerer for andre. BI har en egen ordning ved Internasjonal Markedsføring hvor man kan velge mellom Mannheim, Barcelona, New York og noen flere steder.

Les mer om søknadsprosessen til studier i Tyskland.

Utfordringer under studiet?

Skolen bruker flere forskjellige nettsider hvor timene til kursene ligger, noe som var litt småvanskelig i starten. En side hvor økonomi og markedsføringsfagene er og en side hvor kulturkursene er.

Hvorfor burde studenter fra Norge velge din by som studiested?

Veldig bra studentmiljø, mange internasjonale studenter og ikke minst veldig anerkjent universitet.

Tre ord som beskriver studiestedet

Studentvennlig, mangfoldig & aktivt