Mannheim

Mannheim er kanskje ikke den første tyske byen du tenker på, men denne historiske og innovative byen er kjent for store oppfinnelser, som har satt sitt preg på livene våre for alltid. Her så Carl Benz' første automobil dagens lys i 1886, i tillegg til baron von Drais' «Fahrrad», opprinnelsen til dagens moderne sykkel. 

Mannheim ligger rundt elvene Rhinen og Neckar og er omringet av vakkert landskap. 

VISSTE DU AT MANNHEIM ER BYGGET SOM ET SJAKKBRETT?

Mannheim2.png

I 1697 ble Mannheim anlagt som et sjakkbrett. Og den dag i dag betegnes de 144 kvadratene i den indre del av byen med bokstaver og tall i stedet for gatenavn. 

TRE RASKE OM MANNHEIM:

 • 320.000 innbyggere
 • Innbyggere fra 67 nasjoner
 • 12.000 studenter

Omgitt av vakker arkitektur fra barokkens tid ligger også Tysklands største slott i Mannheim – med sine 500 meter lange fasade og over 400 rom. Palasset er i dag et av de største barokkanleggene i Europa. Og det er i dette bygget Mannheim Universitet holder til. 

Ofte beskrevet av internasjonale studenter som Tysklands vakreste universitetsområde. 12.000 studenter og 3.000 ansatte har luksusen av å jobbe i denne inspirerende atmosfæren, plassert midt i sentrum av byen. 

VISSTE DU AT UNIVERSITETET BEFINNER SEG I ET VAKKERT PALASS FRA BAROKKEN?

Om universitetet

Mannheim er et av Tysklands ledende forskningsuniversiteter og regnes som landets beste innen økonomi, rettsvitenskap, og samfunnsvitenskap.

Tallrike rangeringer bekrefter at universitetet er et av de mest anerkjente universitetene i Tyskland, om ikke det aller beste i samfunnsvitenskap (inkludert business administration og økonomi). I 2018 ble masterprogrammet Master in Management av Financial Times kåret til Tysklands beste og nummer 14 på verdensbasis.

UNIVERSITETET I MANNHEIM ER ET AV DE BESTE I TYSKLAND!

Mannheim er et sted der lyse sinn fra hele verden kommer sammen for å lære, diskutere, forske og forberede seg på å sette sitt preg på verden.

Universitetet i Mannheim har en sterk internasjonal profil og tilbyr et stort utvalg av kurs som undervises på engelsk. Du kan dermed fullføre et utvekslingsprogram ved Universitetet i Mannheim uten tyske språkkunnskaper. Som utvekslingsstudent får du samtidig mulighet til å delta på et bredt spekter av tyskspråkkurs før semesterstart. 

VISSTE DU AT HVER FEMTE STUDENT I MANNHEIM KOMMER FRA ET ANNET LAND?

Foruten å delta på tyskkurs, har du også muligheten til å lære andre fremmedspråk. For eksempel spansk, tyrkisk og kinesisk. Disse kursene undervises på tysk.

Masse sportstilbud!

Mange studenter deltar også på en av de mange sportsaktivitetene som tilbys av universitetets institutt for idrett. Tilbudet inkluderer treningssentre og flere baner for lagidrett. Bli med på et av deres idrettslag, eller delta på en av over 80 timer, hvorav de fleste er gratis. Fra buldring og sjakk til roing, salsa og TRX. Her er det noe for enhver smak.

Mannheim3.png
Bo og leve

Mannheims internasjonale kontor tilbyr overnatting i studentboliger for utvekslingsstudenter, der Studierendenwerk Mannheim fungerer som utleier av studentboliger, med tilbud over hele byen. De fleste studenter bor i delte leiligheter med eget soverom, og delt kjøkken og bad. Universitetet kan nås direkte med offentlig transport fra alle deres hybler. Husleiekostnadene ligger på ca. 300-450 euro i måneden.

HUSLEIE I MANNHEIM KOSTER MELLOM 300-450 EURO I MÅNEDEN

På samlingssiden Study in Germany finner du oversikt over hvordan man søker på studentleiligheter. Du kan også lese mer tips om det private markedet på ANSAs guide.

Ettersom Mannheim er en universitetsby betyr det at private leiligheter også er høyt etterspurt. Delte leiligheter er veldig populært også på det private leiemarkedet.. Vi anbefaler derfor å lete etter et rom på det private leiemarkedet så tidlig som mulig.  Det er vanlig at utleiere krever et depositum på omtrent to måneder husleie.

Mannheim har en egen flyplass med direkteflyvinger til og fra Berlin og Hamburg. Frankfurt er nærmeste internasjonale flyplassen. Du kan ta toget til Mannehim herfra på 30 minutter.

VISSTE DU AT DU KAN TA HØYHASTIGHETSTOG FRA FRANKFURT TIL MANNHEIM?

Mannheims sentrale beliggenhet gjør det til et perfekt startpunkt for å oppdage resten av Tyskland og Europa, det være seg å vandre i det vakre Pfalz eller ta en helgetur til Schwarzwald eller til og med nabolandet Frankrike.

Topp fem ting du kan gjøre i Mannheim

 1. Oppdag Schloss Schwetzingen
 2. Dra på turer i områdene rundt Heidelberg (og sjekk ut den historiske og kulturelle studentbyen Heidelberg også!)
 3. Dra til Schwarzwald på skogstur
 4. Sjekk ut matfestivalene og markedene i byen!
 5. Les en bok i Luisenpark!

Programmer: Bachelor og master

Alle programmene finnes på denne landingssiden (velg med rullgardin hvilket du ønsker)

 • Business Administration
 • Economics
 • History
 • Language and literature
 • Law
 • Mathematics and informatics
 • Media and Communication
 • Philosophy
 • Political Science
 • Psychology
 • Social Science

Institutter

Institut für deutsche Sprache (IDS)

Institut für Enterprise Systems (InES)

Institut für marktorientierte Unternehmensführung (IMU)

Institut für Medien- und Kommunikationswissenschaft (MKW)

Institut für Medizinrecht, Gesundheitsrecht und Bioethik (IMGB)

Institut für Mittelstandsforschung (IfM)

Institut für Sport (IfS)

Institut für Transport- und Verkehrsrecht

Institut für Versicherungswissenschaft