Signe Lin Kuei Vehusheia studerer materialvitenskap ved Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen (RWTH) i Achen. Universitetet er kjent for ingeniørstudiet spesielt maskinbygg, men tilbyr også naturfag, bedriftsøkonomi og medisin. Funfact om universitetet: Peter Debye er en alumni fra RWTH!

Aachen ligger på grensen til Nederland og Belgia. Det er en liten, men koselig by på ca.  200 000 innbyggere. Det er et veldig koselig sted å bo! Det er ganske vanskelig å finne leilighet det første semesteret, men det er ikke umulig!  

I Achen finnes også Fachhochschule Aachen, men det er egentlig ikke et universitet, men ligner på norsk høyskole.

Severdigheter & kule ting å oppleve i Achen:

Domen i Aachen ligger på Unescos Verdensarvliste og er absolutt verdt et besøk. Dreiländereck («tre-lands-hjørnet») og Rathaus (rådhuset) er også veldig fine.  

Hva er det beste med å studere i Achen og ved RWTH?  

Alt er veldig tilgjengelig, det er en superkoselig studentby, mange arrangement i løpet av året,  man kommer seg overalt med buss på ca. 15 minutter 

Hvordan var søknadsprosessen? Spesielle opptakskrav?  

Ikke mye byråkrati. Mange ingeniørfag krever et praktikum i en bedrift før man begynner, men det er enkelt å forskyve dette hvis man kan bevise at man ikke har hatt mulighet til det, f. eks. fordi man kommer fra utlandet.  

Utfordringer under ingeniørstudiet? 

Ingeniørfag er et krevende studium (5-10 % fullføren bacheloren på normert tid). Som jente må man regne med veldig mye oppmerksomhet fra gutter, siden det er et mannsdominert studium 

Hvorfor burde studenter fra Norge velge Achen som studiested?  

Det er et vedig bra universitet som har et svært godt rykte i industrien. RWTH Aachen er et av Exzelenz-universietetene i Tyskland.  

3 ord som beskriver studiestedet 

Koselig, intenst, lærerikt 

Bilde:

Av canadastock / Shutterstock