Vil du studere i utlandet og leter etter et "lurt" studieland? Her er ANSAs ti grunner til at du bør studere i Tyskland.

1. Tysk er, etter engelsk, det fremmedspråket som flest bedrifter etterspør.Ifølge NHO har hele 3500 bedrifter i Norge behov for ansatte med tysk-kompetanse! Tyskland er en av Norges viktigste handelspartnere.

2. Skill deg ut!De fleste som studerer i utlandet studerer i engelsktalende land eller i Danmark. Ved å ta deler av, eller hele graden din i Tyskland, har du mulighet til å skille deg ut på det norske arbeidsmarkedet.

3. Tyskland har svært gode universiteter og utdanninger,og har både private og offentlige læresteder som er i toppsjiktet på rankinger som Financial Times og Times Higher Education. Flere læresteder har dessuten EQUIS- og/eller AACSB-akkreditering. De fleste universitetene har stort fokus på å lære gjennom en kombinasjon av teori og praksis. Dersom du tar en hel grad i Tyskland, kan du også se på utdanninger med praksis (internship). En del læresteder har internship i opptil seks måneder som en integrert del av utdanningen! Dette er din mulighet til å få relevant arbeidserfaring.

4. Tyskland er et rimelig studieland.Offentlige utdanninger er gratis, akkurat som i Norge, og private læresteder er rimelige. Bo og levekostnadene er vesentlig billigere enn i Norge, noe som gjør at du fint kan ta en hel grad i Tyskland uten å bruke mer penger enn du hadde gjort i Norge.

5. Tyskland er blant de rikeste landene i verden, og kan tilby både økonomisk og politisk stabilitet, som gjør det til et ideelt land å studere i.

6. Med Brexit kan Frankfurt bli EUs nye finanshovedstad innen ti år. I disse dager diskuterer europeiske medier hvorvidt det er Frankfurt, Dublin eller Paris som vil stikke av med seieren. Frankfurt er Tysklands finansielle hovedstad og har en av verdens største børser. Her har også landets største banker sine hovedkontorer, deriblant Deutsche Bank og Commerzbank.

7. Tyskland har masse å tilby, både kulturelt, sosialt og historisk! Når du tar ledig tid fra studiene, er det 1000 måter å finne ut mer om vertslandet ditt. Du kan for eksempel gå på museum, kino eller teater, du kan se den vakre kystlinjen eller gå på tur i innlandet. Land som Østerrike og Frankrike er nærmeste nabo, og her kan du stå på ski i de østeriske alpene eller se Eiffeltårnet i Paris. Dersom du er glad i fest, kan du oppleve Oktoberfest og Carneval, som er to store feiringer i Tyskland. Det er uendelig med muligheter, for alle og en hver!

8. Tyskere er ganske like nordmenn, men der nordmenn fort kan bli sett på som noe lukkede og vanskelig å komme inn på er tyskerne åpne og veldig imøtekommende. Den tyske kulturen er veldig lik den norske, og byene er sett på som trygge, også på nattestid!

9. Tyskerne er gode entreprenører, og de er veldig åpne for nye ideer og oppfinnelser. Der andre gjerne er litt skeptiske til å satse på noe nytt, er tyskerne engasjerte og har et stort driv til å hjelpe hverandre å lykkes med noe nytt.

10. Veien hjem er kort og som regel ganske rimelig! Flybilletter fra Tyskland til Norge er som regel ganske rimelige, og flyturen er ikke lang. Det gjør det mulig å jevnlig reise hjem for å besøke venner og familie, samt å få besøk hjemmefra.

 

Foto: foto-select / Shutterstock