Vil du studere økonomi og leter etter et «lurt» studieland? Her er ANSAs fem grunner til hvorfor du bør studere økonomi i Tyskland.

1. Tysk er, etter engelsk, det fremmedspråket som flest bedrifter etterspør. Ifølge NHO har hele 3500 bedrifter i Norge behov for ansatte med med tyskkompetanse! Tyskland er en av Norges viktigste handelspartnere.

2. Skill deg ut! De fleste som studerer i utlandet studerer i engelsktalende land eller i Danmark. Ved å ta deler av, eller hele graden din i Tyskland, har du mulighet til å skille deg ut på det norske arbeidsmarkedet.

3. Tyskland har svært gode økonomiutdanninger, og har både private og offentlige læresteder som er i toppsjiktet på rankinger som Financial Times og Times Higher Education. Flere læresteder har dessuten EQUIS- og/eller AACSB-akkreditering. Dersom du tar en hel grad i Tyskland, kan du også se på utdanninger med praksis (internship). En del læresteder har internship i opptil seks måneder som en integrert del av utdanningen! Dette er din mulighet til å få relevant arbeidserfaring.

4. Tyskland er et rimelig studieland. Offentlige utdanninger er gratis, private læresteder er rimelige. Bo og levekostnader er vesentlig billigere enn i Norge.

5. Med Brexit kan Frankfurt bli EUs nye finanshovedstad innen ti år. I disse dager diskuterer europeiske medier hvorvidt det er Frankfurt, Dublin eller Paris som vil stikke av med seieren. Frankfurt er Tysklands finansielle hovedstad og har en av verdens største børser. Her har også landets største banker sine hovedkontorer, deriblant Deutsche Bank og Commerzbank.

Foto: Marius Førland. Glade dager på universitetet i Mannheim, et av Tysklands beste økonomi-universiteter. På bildet: Christine Fossum Solum og Frida Karlsen.