Er du usikker på om din CV presenterer deg og dine ferdigheter på en best mulig måte? Lurer du på hvordan CV- en din oppfattes av andre og om den kan forbedres? Da kan en CV- sjekk hos ANSAs karrière-team være løsningen. Vi sjekker CV- er og søknader helt GRATIS for våre medlemmer!

NB! CV-veiledningen er sommerstengt mellom 1. juli og 1. september

Som medlem av ANSA kan du sende inn din CV og/eller søknadsbrev til cv@ansa.no og få den evaluert og kvalitetssikret av vårt karriereteam innen 2 arbeidsdager.

Vi kan tilby deg en gjennomgang av CV- en og/eller søknaden din for å sikre at den fremstår som profesjonell og har et innhold, språk og form som gir et best mulig inntrykk for en potensiell arbeidsgiver. Husk at den som skal ansette i gjennomsnitt kun bruker 5-7 sekunder på hver CV, så viktigheten av å ha både et godt søknadsbrev og en profesjonell CV er veldig viktig!

Send inn din CV og eventuelt også et søknadsbrev (gjerne med en lenke til en konkret stillingsannonse som du skal søke på) til cv@ansa.no

Her kan du lese mer om ANSA sitt karrieretilbud.

Du kan også bestille en individuell karriereveiledningssamtale her

NB! Våre CV- veiledere har selvfølgelig taushetsplikt, og all info du sender inn til oss er konfidensiell og vil etter retting bli slettet fra våre systemer.

 

Noen tips for å skrive din CV og jobbsøknad

Før du sender inn din CV for gjennomgang så kan vi gi noen generelle tips om utforming av din CV:

  1. Følg et ryddig oppsett i CV-en- dette er ikke tiden for å være kreativ (med mindre du søker på en kreativ jobb) Det er selvsagt ulike forventninger i ulike bransjer, så tilpass også deretter. Bruk samme font og skriftstørrelse gjennom hele dokumentet!
  2. Tilpass CV og søknad til hver enkelte jobbsøknad - Mange bruker samme søknadsbrev og endrer kun navn på firma osv. Dette er ikke lurt, og vil lett gjennomskues. Sett deg inn i hva den enkelte bedrift søker, og tilpass søknadsbrevet ditt deretter. Oversett heller aldri CV/Søknadsbrev direkte fra engelsk til norsk, men skriv alt "på nytt". Da får du mye bedre flyt i teksten.
  3. Ikke gjenta CV 'en din i søknadsbrevet - Søknaden din skal først og fremst svare på følgende spørsmål: - Hva er din motivasjon for å søke stillingen og hvorfor er du kvalifisert for stillingen?
  4. Ta med verv og frivillig arbeid på CV 'en din – Dette kan skille deg fra andre søkere med helt lik utdanning. Ha det som et eget punkt i CV' en, ikke under arbeidserfaring.
  5. Bruk samme språk i søknadsbrevet som i utlysningsteksten – selv i norske firmaer. Er utlysningen på engelsk, så skriver du søknaden på engelsk.

Les våre generelle CV- tips her

CV-maler

CV mal 1   

CV mal 2 

Bilde: Shutterstock / Av Neomaster