Hjørne av et bygg med lysende skilt som sier hotell

Hotellfag i Storbritannia

Det finnes et stort utvalg av læresteder i Storbritannia som tilbyr utdanning innen hotell og reiseliv. Det er vanlig med mye praksis i løpet av studiet, og mange av studiene er lagt opp som såkalte Sandwich degrees, dvs. at du har ett års praksis i løpet av studiet. Sandwich degrees er derfor fireårige. Det er også mange tilbud på masternivå innen hotell- og reiselivsfag.

Om utdanningen

En hotellmedarbeider jobber på et hotell, og kan ha mange ulike arbeidsoppgaver. Felles for alle yrker på et hotell, er at man bidrar til driften av hotellet og jobber for å gi hotellets gjester et best mulig opphold

Aktuelle læresteder

Du kan søke etter bachelor- og mastergrader på UCAS

Det kan være lurt å bruke ordene «business, management, tourism, hospitality, hotel management» i søkemotoren for land med undervisning på engelsk. 

Opptakskrav bachelor

Opptakskrav master

Søknadsprosess

Hva koster det å studere i Storbritannia?

Storbritannia er et av de dyreste landene du kan studere i siden internasjonale søkere må betale international fees (skolepenger). Prisen på bachelor varierer fra GPB 11,400-38,000. Master varierer fra GPB 9,000 til 30,000.

Når du søker visum må du også betale for en helseavgift (IHS) på GBP 776 (mars 2024) per år du planlegger å studere. Les mer om hva konsekvensen er dersom du søker om refusjon av IHS på våre visumsider.

Hvor høye er levekostnadene?

For å få et estimat på hvor mye det koster å bo og leve Storbritannia, kan du bruke denne kalkulatoren for å sammenligne levekostnader i ulike byer.

Finansiering

Visum

Les mer om hvordan du søker studentvisum til Storbritannia

Mann sykler i en engelsk gate som svinger seg

Jeg har kommet inn på en skole i Storbritannia — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.